Loading...

Tehnično pisanje

Tehnično pisanje je namenjeno pomoči uporabniku. Odlikujejo ga natančnost, jedrnatost, preprostost in razumljivost.

Na področju tehnične dokumentacije imamo dolgoletne izkušnje. Večino uporabniške pomoči ustvarimo na področju razvoja programske opreme za zaščito in varnostno kopiranje podatkov (data storage, backup & restore) za mednarodno občinstvo (v angleškem jeziku).

Potrebujete strokovno pomoč?

IZKUŠNJE NA TUJEM

Ustvarjali smo tehnično dokumentacijo za velike igralce na področju razvoja programske opreme. To vključuje zasnovo in razvoj sprotne pomoči za programsko opremo, ki je v Gartnerjevem čarobnem četrtniku (Gartner Magic Quadrant for Backup/Recovery Software) trenutno umeščena med izzivalce (Challengers).

RAZVOJ SPROTNE POMOČI (ONLINE HELP)

Vešči smo pisanja tehničnih besedil v angleščini s področja programiranja za varnostno kopiranje podatkov. Razvijali smo online help in tiskane priročnike za uporabo. Za to smo uporabljali profesionalna orodja, med drugim Adobe FrameMaker +SGML, RoboHelp in Dreamweaver.

UPORABNIŠKI PRIROČNIKI in MARKETINŠKE ŠTUDIJE PRIMEROV 

Sodelujemo z ameriškimi in nemškimi razvijalci programske opreme. Trenutno ustvarjamo več vrst uporabniške in marketinške dokumentacije, vključujoč:

-> wiki priročnike za programsko opremo v angleščini

-> priprava Release Notes, spletnih novosti na področju razvoja opreme in drugih s tem povezanih novic (RSS)

-> študije primerov (case studies) in primeri uporabe (use cases)

-> zgodbe o uspehu (customer success stories)


-> Smo člani Tekom Europe, evropske krovne organizacije za tehnično komunikacijo. 

IZKUŠNJE DOMA

Sodelovali smo pri razvoju sprotne pomoči za uporabo nekaterih spletnih programskih rešitev, ki jih uporabljajo e-uprava in banke. Kot del velike skupine tehničnih piscev v takrat še slovenskem IT podjetju smo bili člani mednarodne organizacije Society for Technical Communication (STC; društva tehničnih piscev) in organizirali izobraževanja s področja ustvarjanja tehnične dokumentacije.

SOORGANIZACIJA KONFERENC/DELAVNIC O TEHNIČNEM PISANJU

TransAlpine Chapter (TAC) konference, ki smo se jih udeležili, pomagali pri organizaciji in vodenju: Ljubljana 2008, Zurich 2007, Trento 2003, Ljubljana 2000.

MORDA SMO SE VIDELI TU?

-> TNW conference (Amsterdam, 2019)

-> Soap (Krakow, 2016)

-> Write the Docs conference (Praga, 2015)

-> Internal assessment of the quality management system ISO 9001:2000 (SIQ, 2006)

-> TransAlpine Chapter (TAC) conferences hosted by the Society for Technical Communication (STC), Ljubljana 2008 (co-organizer), Zurich 2007, Trento 2003, Ljubljana 2000

-> Seminars for publishers: Frankfurt, Bologna, Ljubljana (2004-2010)

-> RoboHelp seminar, Amsterdam 2002

-> WinWriters Online Help Conference Europe, London 2000

SKORAJ NI ORODJA, KI GA NE BI UPORABLJALI*

Dokumentacijo razvijamo v vseh sort urejevalnikih besedil, WIKI in HTML urejevalnikih, blizu so nam SGML, CSS, Acrobat Professional, CMS, različni spletni vmesniki (ga ni, ki se ga ne bi naučili!). Koristne napotke opremimo s podobami, ki jih ustvarimo s Photoshopom, Visiom, Screenshot Captorjem.

*Sem spadata tudi izvijač in kladivo, kadar se v naših prostorih zgodi mehanska napaka.:) Uporaba džezve in krpe. Vse drugo redno varnostno kopiramo in ničesar ne prepustimo naključju. Z našimi besedami ste varni!